top of page

Így telt a 2022-es Télitábor!- résztvevők beszámolóiÚgy indultam el a Télitáborba, hogy a fő célom az volt: emberek között legyek, találkozzak régi barátokkal és újakat szerezzek. E helyett vagy inkább e mellett Isten a szívemre helyezett egy kérést a Parti házaspár beszélgetése közben, miszerint azt szeretném hogy egy olyan oldalát mutassa meg amit még nem ismerek. Megtette és egy olyan imámra is válaszolt amire már nem is emlékeztem, így is bizonyítva, hogy a nap minden percében figyel rám és terve van az életemmel, de kivár amíg én is kész leszek rá. Visszatekintve tudom, hogy a délelőtti előadások témái, a kiscsoportok és társasozások valamiképp oda vezettek, ahova végül el kellett jutnom. A végső megerősítés, hogy semmi se volt véletlenül és nekem ott kellett lennem, a vasárnapi igében érkezett meg: “Mert én újat tervezek – talán nem tudjátok? Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.” (Ézsaiás 43:19). Emellett pedig megtapasztalhattam milyen is a közösséghez tartozás és hogyan válnak idegenek kedves ismerősökké/barátokká a társasjáték vagy az étkezések során, vagy hogy egy váratlan löket, válasz onnan jön ahonnan álmodban sem vártad volna.

Írta: Simon Dorottya
A Télitábor számomra testi és lelki feltöltődést is biztosított. Úgy éreztem hogy megváltam a külső gondjaimtól és összpontosíthattam a tevékenységekre és a kapcsolatokra, ha már ez volt a téma, úgy a körülöttünk lévő személyekkel mint Istennel is.

Nagyon meghatóak meg praktikusnak tűntek az előadások, hasznos információkat szereztem és alkalmam volt beszélgetni különleges emberekkel akiktől élettapasztalatuk alapján tanácsokat kaphattam.

Nagyon tetszett a zenés hangolódás is, sokat jelentett abban, hogy kicsit vidámabban kezdjük a napot, ugyanakkor a szombat esti koncert is hozzájárult, hogy vidám hangulatban záródjon az eseményt. A péntek esti asztalos beszélgetés nagyon tetszett mivel esélyt adott arra, hogy jobban megismerkedjünk a táborozokkal. Sok kedves személlyel beszélgethettem a tábor ideje alatt, dolgozhattam a kapcsolataimon, ugyanakkor motivációt is kaptam arra hogy az Istennel való kapcsolatomat erősitsem meg. A tábor helyszíne szerintem nagyon is megfelelő, a térerő hiány építő jellegű volt számomra.

A workshop alapján (de nem csak) hasznos információkban részesülhettem és sokat jelentett az is, hogy változatos előadók voltak, így több témába belekóstolhattunk. A szabad program megadta a lehetőséget, hogy mással is lehessen még foglalkozni a programokon kívül.

A kaja és szállás kondiciók megfelelőek voltak arra, hogy kényelmesen el tudjunk tölteni a hétvégét.

Témától függetlenül szívesen jönnék még egy ilyen táborba és ajánlanám másoknak is, főleg amiatt hogy keresztény alapokon nyugszik. Testi-lelki állapotomat helyrehozta, de ugyanakkor hitben is megerősített, hiszen Isten éreztette velem, hogy jelen van az életemben.

Írta: Emrich Delinke


661 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page