top of page
  • Szerző képePulzus

Télitábor 2023

Idén 10. alkalommal szervezzük meg a Télitábort 2023. február 16-19. között a hidegszamosi Siloam komplexumban. Téma: Szív és agy. Főelőadó: Bántó-Tamás Szilveszter. Meghívott zenekar: Új forrás.


A téli napokon ismét Hidegszamoson vár benneteket a Télitábor, mely az előadások és műhelymunkák alatt és után, idén is Istennel való találkozást, elmélyülést ígér. Ha a 19-35 éves korosztályhoz tartozol, szeretettel várunk Téged is a táborba, függetlenül attól, hogy milyen felekezethez tartozol, vagy hiszel-e Istenben. Ha foglalkoztat a téma... ha szeretnéd elmélyíteni a kapcsolatot Istennel... vagy ha egyszerűen csak kíváncsi vagy, ne tétovázz, itt a helyed!


Témánk a Szív és agy. A szív és agy alatt konkrétabban a racionális és az emocionális döntéshozást/életvitelt értjük, az ezek közötti dinamikát, alá-fölé rendelési viszonyt. Azt fogjuk vizsgálni, hogy mit mond a Biblia a szívről és az agyról, valamint ezek kapcsolatáról, mikor melyiknek kell dominálnia, melyik milyen kísértéseket hoz magával és ezekkel hogyan küzdünk meg?


Főelőadónk Bántó-Tamás Szilveszter, még kalotadámosi, de nemsokára a kolozsvári Tóközi gyülekezet lelkipásztora, négy gyermek édesapja, az Ében és a Válts irányt! band zenekarok tagja.

Örömmel jelenthetjük be, hogy találkozhattok az Új Forrás együttessel a Télitáborban, sőt legismertebb dalaikat is magukkal hozzák.

Az Új Forrás zenekar a Gödöllői Hit Gyülekezet tagjaiból állt össze bibliai világnézetet magáénak valló együttessé. Zenei stílusuk az úgynevezett etno-gospel. Dalaikat a zenekar alapítója és vezetője, Pálhegyi Dávid szerzi. Isteni magasztalásaikhoz magyaros jellegű örömzenét hangszerelnek.

Az együttes múltja egészen 1988-89-ig nyúlik vissza, amikor is a zenekar elődje, a Forrás néven megalakult a két Pálhegyi fivér, Dávid és Máté, valamint Szigeti Gábor közreműködésével. Az első dalok egy laktanyában születtek, ahol Dávid és Gábor sorkatonai szolgálatukat töltötték. Az Isten nélküli, rideg, képmutató légkör Dávidot fokozott istenkeresésre és Biblia tanulmányozásra késztette, ennek gyümölcsei, az Úr meglátogatásának eredményei lettek az első gyöngyszemek.

A leszerelés után az együttes tagjai folytatták Istennek tetsző munkájukat, és intenzív evangélizációs szolgálatban vettek részt. 1990 őszén jelent meg első albumuk Forrás címmel, s azóta még sok más is. Közben a zenekar összetétele változott: többek között Horváth Beával egészültek ki. Céljuk, és a műfajteremtő zenei hangzás, a szívbe markoló üzenetek és a hangszeres játék, a legmodernebb, progresszív zenei hangzás azonban megmaradt.

„Az élet forrása Jézus Krisztusban és az ő beszédében van. Újra felfedezni, befogadni, továbbadni az általa kijelentett többezer éves igazságokat – ez adja létezésünk, az Új Forrás együttes munkájának értelmét. Hasonló lelkesedéssel tölt el minket, hogy a magyar zene ősi forrásaiból meríthetünk, felfedezhetjük népzenei kincseinket, dallamvilágunkat és beépíthetjük a mai élő zene világába. Nem titkolt célunk, hogy a magyar embereket a vérükben elevenen élő zenén keresztül segítsük abban, hogy megismerjék és befogadják az örömhírt, a halált legyőző, örökkévaló életet, a feltámadást, aki nem más, mint a názáreti Jézus Krisztus.”


Idén is kinyílik a Télitábor kávéháza és könyveket is lehet vásárolni!

Ahogy a táborlakók évről évre megszokhatták, a tábor idején lelkes önkénteseink nagy fába vágják a fejszéjüket, és sütiket, kávét, teát, forrócsokit, valamint számos kreatív különlegességet adnak adományokért cserébe a táborlakóknak.

Idén is várjuk a segítő kezeket, hogy a süti sütése ne csak az önkéntesekre háruljon. Azaz szívesen fogadjuk a süteményeket adományokként, amelyeket aztán a közösség tagjai elfogyaszthatnak.

A beérkezett adományokat egy nemes célra szeretnénk majd felajánlani.

Itt fontos megjegyezni, hogy a Kávézó csak készpénzt tud elfogadni, aki inni, enni szeretne a jegydíjak által fedezett étkezéseken kívül, illetve, aki könyveket szeretne vásárolni, az mindenképp hozzon magával készpénzt is.

57 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page