top of page

PULZUS.TALKS- Megkezdjük előadás-sorozatunkat


JELENLÉT

Ha meg kéne szavazni a XXI. század szavát, akkor a „jelenlét” nagy eséllyel dobogós helyen végezne. Sokfelé oszló figyelmünk egyre nehezebben talál fókuszt, és abban a pillanatban, hogy teljes személyiségünket megnyitnánk egy helyzet, vagy egy találkozás előtt, máris érkeznek a kíváncsiságunkat új irányokba terelő párhuzamos impulzusok. Ellenállni a kísértésnek nehéz. Az utóbbi néhány évben újra felfedeztük azt, amit a különféle kultúrák régóta tudnak: hogy a valódi jelenlét megtapasztalása és folyamatos megélése alapvetően meghatározza életünk és kapcsolataink minőségét. A valódi jelenlétet pedig csak a folyamatos jelen időben tapasztalhatjuk meg.

Rögtön adódnak is a kérdések.

Hogyan tudunk valóban a jelen idejű történésekre reagálva, szabadon és előítéletektől mentesen kapcsolódni környezetünkhöz? Mit tanulhatunk abból a sűrített tapasztalatból, amit a színész a színpadon, fiktív személyek megformálásakor él meg? Mit tud a tudomány az időről? Van-e a világegyetemnek jelen ideje? És Istennek?

Ilyen, és ezekhez hasonló kérdésekre keresik a választ az első Pulzus.talks meghívott előadói, akik a pszichológia, fizika, színművészet és teológia területeinek elismert és szenvedélyes képviselői. Hallgassátok őket, kérdezzetek, vitatkozzatok, gondoljátok tovább a hallottakat, és vigyétek el, ami megmaradt!


PROGRAM:

10:00 dr. Bakk-Miklósi Kinga, pszichodráma terapeuta 10:45 Dimény Áron, színművész 11:30-12:00 Szünet 12:00 dr. Néda Zoltán, fizikus 12:45 Pongráczné Győri Boglárka, lelkipásztor 13:30 Állófogadás a Chef's Home jóvoltából

Moderátor: Visky Ábel


A Pulzus.talks egy multidiszciplináris előadás-sorozat, amelyen egy adott témát több szemszögből bontakoztatnak ki a meghívottak. Az esemény célja beszélgetéseket generálni transzcendentális kérdésekről.

24 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page