top of page
  • Szerző képePulzus

A bukás - Télitábor 2024 beszámoló

"aki pedig abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert az a víz, amelyet én adok, örök életre buzgó víz forrása lesz benne. (...) Gyertek, lássatok egy embert, aki mindent megmondott nekem, amit cselekedtem. Vajon nem ez a Krisztus? " János 4, 14. és 29. verseA Télitábor idén 11. alkalommal került megrendezésre, február 16-18. között, Hidegszamoson. A tábor témája minden évben változó, de a fő célja, missziós küldetése ugyanaz, evangélizálni és vinni az örömhírt a fiatalok közé. Hisszük, hogy akik innen hazatértek, tovább tudják majd szórni az örömhírt. Az idei tábor témája a Bukás volt. Érezted már úgy, hogy buktál egy nagyot keresztyén életed ösvényén, nem tudtál megfelelni Istennek és a körülötted lévőknek? Mitől teszed függővé, hogy értékes vagy? Vajon egy nap hányszor igyekszel megfelelni olyan elvárásoknak, amelyeknek lehet, hogy nem is kellene? Hogyan éled meg személyes kudarcaidat, avagy mit élsz meg személyes kudarcként? Hogyan jelennek meg mindezek az Istennel való kapcsolatunkban? Hogyan függ össze mindez önértékelésünkkel? Ezeket a kérdéseket boncolgattuk a táborban.A Télitábornak helyet adó Siloam táborhely Kolozsvártól csupán 30 km-re helyezkedik el, a Tarnita-tó környékén. A táborhely területén négy nagyobb épület és három kisebb faházikó található, ebédlővel, szobákkal és tágas előadóteremmel ellátva. Az épületeken kívül focipálya, röplabda pálya és egy kisebb játszótér is igénybe vehető.


A táborban a 2024-as évben összesen 102 ember fordult meg, ebből 85 ember volt jelen a tábor elejétől a végéig.


Február 16-án, pénteken délelőtt 11 óra tájban lelkes és kíváncsi résztvevők kezdtek érkezni a Siloam komplexumba. A programot közös dicsőítéssel és ismerkedős játékokkal kezdték a táborozók, a hangulat fellazításának céljából. Az ebédet követően sor került a tábor első előadására a Bukás témájában. Az előadó, Mike Pál magyarkéci református lelkipásztor egy mély "szakadék" felé vezette a résztvevőket, a saját mélységeik és bukásaik völgyébe. A felmerült kérdések átbeszélésére a kiscsoportokban került sor, ahol nagyon személyes történetek is megosztásra kerültek. Az első tábori napot egy nagy társasjátékozással zárták a résztvevők.Szombaton délelőtt sor került a tábor második előadására, ahol kezdett összeállni egy kép arról, mi is van “lent a mélyben”. Egy lelkes résztvevője a tábornak így fogalmazott: „Emberi bukottságunk mélységébe próbáltunk belenézni és ott az Istent aprópénzért eladó, szégyen és félelmek közt botorkáló önmagunkkal találkozni. Ráeszméltünk, hogy a mélyben kell maradnunk és nem menekülnünk. Ülj le és nézz körül. Most nézz fel! Figyelj - látod, beszüremkedik a fény." A második napon a kiscsoportos beszélgetés is sokkal mélyebb ívet vett, hiszen az előadás olyan emberi gyarlóságokat feszegetett, amit nem lehetett szavak nélkül hagyni.


A délután folyamán sor került a meghívottaink által hozott izgalmas műhelyekre is, melyet a 4M Magyarország lelkes tagjai, az Arise és az XCC képviselői tartottak, külön a fiúknak és a lányoknak. Az este fénypontja az Élő Kövek együttes dicsőítő koncertje volt. A jelenlévőknek egy mozgalmas, örömökben és áldásokban gazdag estben lehetett részük.


Vasárnap istentisztelettel zárult a tábor, amelynek keretében úrvacsoraosztásra is sor került. Az igehirdetésben kikerekedett a téma és útravaló gondolatot is kaptak a jelenlévők: Ha a völgy mélységéből feltekintünk, máris megláthatjuk a fényt, Jézust, az Úr dicsőségét. Ugye, hogy innen látni a legragyogóbbnak az Úr dicsőségét?Hálásak vagyunk azért, mert a Jóisten megáldotta a tábor létrejöttét és kirendelte az anyagi támogatásokat is, amelyek nélkül nem jöhetett volna létre a tábor. A két fő támogatónk a Hulp Oost Europa és a Blythswood voltak, valamint sok-sok lelkes résztvevő is támogatott kisebb-nagyobb adományokkal. Így az is lehetővé vált, hogy idén 8 személynek támogatni tudtuk a részvételét.

3 megtekintés0 hozzászólás

Commentaires


bottom of page