top of page

júl. 25., V

|

Rehoboth center

Koinónia Tábor 2021

A Koinónia Tábor 2021 témája: A szövetség Az eddigiekben visszajeleztek és elfogadták a meghívásunkat: Ablonczy Balázs (történész), Dúll Andrea (környezetpszichológus), Heidl György (esztéta).

JELENTKEZÉS HAMAROSAN
Más esemény
 Koinónia Tábor 2021
 Koinónia Tábor 2021

Idő és helyszín

2021. júl. 25. 00:00 EEST – 2021. júl. 31. 00:00 EEST

Rehoboth center, WRMV+RJ Valea Drăganului, Romania

Az eseményről

JELENTKEZÉS: https://bit.ly/3wg6Pks

Tisztelt Barátaim!

Az elmúlt évben, előnyünkre fordítva a bezártságot, nemcsak a Koinónia Tábor megszervezésén, hanem átszervezésén is dolgoztunk. Nagy örömünkre, amiképpen bizonyára ismeretes, a Pulzus friss és dinamikus csapata foglalkozik a Tábor logisztikai kérdéseivel, így hetente most már két szervezői megbeszélést tartunk. A sokismeretlenes közelmúlt és közeljövő nem bátortalanított el bennünket, hanem inkább arra tanított meg, hogy felelősen sáfárkodjunk a Tábor létező, és bizonyára megújulni kész értékeivel. Köszönjük azt a nagyon sok bátorítást, ami tőletek érkezett.

Már korábban arra jutottunk, hogy a 2021-es Tábort igenis MEGHIRDETJÜK, úgy érezzük, hogy különösen nagy szükségünk volna a személyes találkozásra. A Tábor lebonyolításához szükséges feltételeket a Pulzus honlapján megtaláljátok, ezeket, ha szükséges, folyamatosan firssítjük.

A Koinónia Tábor 2021 témája: A szövetség.

Időpont és helyszín: 2021. július 25 – július 31., Drăgan völgye (Valea Drăganului)

Az eddigiekben visszajeleztek és elfogadták a meghívásunkat: Ablonczy Balázs (történész), Dúll Andrea (környezetpszichológus), Heidl György (esztéta).

Az esti eseményeken filmet nézünk Röhrig Gézával (To Dust/Porrá), M. Tóth Gézával, részt veszünk a Pulzus együttes koncertjén, megismerkedünk Asszonyi Eszter és Zellei Boglárka Éva fotóművészetével.

Jobbnál jobb kirándulásokat szervezünk az Erdélyi-szigethegységben, valamint egy Kolozsvár-napot is.

Isten áldjon és őrizzen benneteket!

Szeretettel:

(Visky) András

A Koinónia Tábor a lelkigyakorlat és a szabadegyetem sajátos ötvözete.

Kezdetben az Értelmiségi Tábor nevet viselte, és a CE Szövetség megrendezésében került rá sor a Bihar-hegységben, a Lesi-tó mellett.

Az első alkalommal 1990-ben megrendezett tábor gyökerei a CE Szövetségnek a rendszerváltozás előtti, földalatti szervezkedés formájában megvalósuló csendesnapok, a világ és a hatóságok szeme elől a hegyekbe húzódó lelkigyakorlatok.

Spirituális hagyománya a kommunizmus éveiben börtönt viselt lelkészek és laikus hívő keresztények (Papp Antal, Szilágyi Sándor, id. Visky Ferenc és sokan mások) által képviselt (protestáns) lelkiség.

1993-tól a tábor adminisztrációját a Koinónia Kiadó vállalta. Évekkel később az adminisztrációt a Genéziusz Társaság, majd a Pro Schola Montessori Alapítvány vette át, 2020-tól ezt a feladatot a Pulzus Egyesület végzi.

A tábor helyszíne az évek során változott: a Bihar-hegységből átkerült a Hideg-Szamos völgyébe, onnan a Hargitára, majd Illyefalvára.

Szervezők:

Visky András (elnök), Bagdán Zsuzsanna, Daray Attila, Daray Erzsébet, Horváth Zoltán, Horváth Levente, Körösvölgyi Zoltán, Visky Péter, Zágoni Balázs.

Logisztikai csoport: Daray Attila, Daray Erzsébet, Domschy Mercédesz (Pulzus - programkoordinátor) Horváth Zoltán, Visky Anna (Pulzus igazgató)

Esemény megosztása

bottom of page